Aanmeten Gebitsprothese

Home / Aanmeten Gebitsprothese

Het aanmeten van een gebitsprothese is maatwerk. 5 stappen/ behandelingen zijn er nodig om tot het gewenste resultaat te komen. Over het algemeen zit er tussen de behandelingen 1 week. De behandelingen duren ongeveer 30 minuten. Uiteraard kan de duur per behandeling variëren.

  1. Intake en afdrukken. Bij deze stap zorg ik ervoor dat alle benodigde gegevens ingevoerd worden zodat de prothese uiteindelijk bij de verzekering kan worden gedeclareerd. Tevens maak ik afdrukken van uw kaak en/ of tanden.
  2. De individuele afdruk. Op basis van de eerste afdruk maak ik een op maar gemaakte afdruklepel waarmee ik een gedetailleerde afdruk maak van uw kaak. Dit is belangrijk voor de pasvorm van de nieuwe prothese.
  3. De beetbepaling. Bij deze stap ga ik opmeten hoe uw tanden en kiezen op elkaar moeten gaan komen. Ook bespreek ik met u de kleur en vorm van de tanden.
  4. Passen in was. Als de beet bepaald is, kunnen de tanden en kiezen in was opgesteld worden. Zo kunnen we hetgeen wat is opgemeten bij de beetbepaling controleren. Het is belangrijk dat we de opstelling in was kritisch bekijken! Aanpassingen zijn in deze fase namelijk nog gemakkelijk te realiseren.
  5. Plaatsen van de prothese. De prothese is klaar! Tijdens deze behandeling ga ik alles controleren en u eventueel nog instructie geven als het gaat om nazorg en onderhoud.